Pozitivne muzičke vibracije Niša

Rođeni u dvadesetom veku-Trula koalicija-izveštaj

March 28, 2011 by Nikola Marković  
Filed under Izvestaji (reviews)

U potpalublju napuštenog broda, kojim su mnogi pokušali da gospodare, ali se niko nije dugo zadržao, preko stotinu izgubljenih mornara sinoć su našli utočište. Ogoljeni kostur broda čiji pramac stoji okrenut prema Nišavi, ali, nikako da u nju uplovi, zaličio je ovog vikenda na postapokaliptično naseljeni splav neke nove civilizacije.

Da nam se noć, koju nam je neko odozgo skratio za sat vremena, ne utopi u bezličnost izlaska iz zimskog perioda potrudila se Trula koalicija.

Iako je čuvenog Skakija zamenio na mestu pevača Miloš Topalović-Topalko, niška publika je dobrih sat i po uživala u već kultnim koalicijinim rifovima.

Kao pile na mom panju-parodija na pesmu Kao ptica na mom dlanu, koju je Topalović među prvima zapevao, privukla je masu koja se pored broda brčkala u prohladnom niškom  asfaltu

Prilično zreo  glas, koji u mnogome podseća na Skakijev, ali u nekim segmentima čak i kvalitetnije zvuči, Topalko je pokazao pevajući pesmu „Plakao sam kad je pala sekuritatea

Sa albuma „Pogled u nebo“ iz 1994-te, Koalicija je izvukla još par hitova poput pesama Tika-tak pao je mrak,Sećanja…

Posebno oduševljenje publike izazvale su pesme, iz ne baš popularne „92“ Hajde ulepšaj mi dan, XX vek i numera koju je veoma uzbuđeno najavio gitarista koalicije, inače pevač popularnog kragujevačkog benda KBO. Reč je o pesmi „Zašto me mrziš“ koju je Topalović otpevao u duetu sa Damjanom Anđelkovićem iz niškog benda KZP.

Na sinoćnjem koncertu mogli su se čuti još i naslovi: Rodi mi gomilu debila, Zašto ubijaju pse kao i Alkoholičarka, koju je podivljala masa prihvatala sa gomilom pozitivne energije.

Stari dobri pankeri koncert su završili pesmom „Bila je nežna kao cvet“  sat vremena pre nego što je kazaljka iz nepoznatog razloga skliznula sa dvojke na trojku!

Više slika pogledajte na našoj FB stranici

O autoru Nikola Marković

Student književnosti na Filozofskom fakultetu u Nišu. Veliki obožavalac R'n'R muzike i borac za opstanak iste. Aktivni ispijač piva na mestima gde dobra muzika pušta korene. Nada se da će u budućnosti za Nis-music.net izveštavati sa Kube.

Komentari

Jedan komentar u "Rođeni u dvadesetom veku-Trula koalicija-izveštaj"

  1. croxrceqlus on Fri, 23rd Sep 2016 12:05 am 

    3KQ1mo rorpwbjwaycv, [url=http://wpdonzafqbtk.com/]wpdonzafqbtk[/url], [link=http://ghvynudbekek.com/]ghvynudbekek[/link], http://rjhvmfphqquu.com/

Kaži i ti svoje mišljenje. Komentar je uvek dobro došao ;-) .