Pozitivne muzičke vibracije Niša

Rođendan Novembru! – Izveštaj

January 22, 2012 by Nikola Marković  
Filed under Feedback, Izvestaji (reviews), Svirke

Kada je reč o bendovskim proslavama rođendana obično se ne može pisati kao u šablonskim izveštajima. Hoću reći , poprilično je izmeštena svest i  nas koji o tome izveštavamo, jer smo i sami na neki način akteri proslave; “Nosimo rođendanske kapice i borimo se za bolje parče torte”.

kosta-novembar-2012

Foto: Irena Spasić

U četvrtak i petak 19. i 20. januara u klubu Feedback niški dvadesetogodišnji bend “Novembar” proslavio je rođendan. Iako je nastupilo nešto manje bendova nego što je bilo najavljivano, i kojima smo se radovali, Novembar se pokazao kao dobar domaćin.

Najavljeni Line-up, bio je u većoj meri ispoštovan. Kombinacija različitih zvukova učinila je obe večeri poprilično zanimljivim. Sveže nastali Protektori, koji zapravo predstavljaju kumovsku fuziju frontmena Novembra i gitariste Atheist repa predstavili su se Nišlijama ali i brojnim gostima i  u četvrtak i u petak.

Novosadski bend Atheist rap iskoristio je priliku da na neki način promoviše i novi album “Priče matorih pokvarenjaka”.

“Uvek se u Nišu dobro provedemo. Atmosfera je super, ali je nama i zanimljiva cela priča koja se dešava pre i posle svirke” kaže Radule, gitarista i vokal Ateista.

Sudeći po brojnosti i atmosferi, publici se svakako dopao nastup Hosenfefera-benda iz Kosovske Mitrovice.

novembar-nis-2012

Foto: Irena Spasić

Prve večeri nastupili su još i Prljavi dripci, kao i bend Spins. Ranije najavljene Čikine bombonice se nisu pojavile.

Što se druge večeri tiče, moglo bi se reći da je najprimećeniji bio nastup niškog Oi-pank benda “Totalni klošari” koji su nastupili u nešto izmenjenijem sastavu. Na mestu pevača Zeke (s)našao se basista ovog benda.

Nedostatak “Grupe tvog života” vremenski su nadomestili Concrete worms, Yoda Ben Hur, i Gavrilo Princip.

Za sam kraj bili su ostavljeni slavljenici, koji su jednočasovnim nastupom, razgalili duše zvanicama. Publika je horski pevala numere “Samoća“, “Spomenik“, “Ko je Sunce ubio“, “U jutrima je sva istina” i druge. Kosta i ekipa su drugu noć za redom proslavljali 20. godina i na najbolji način zatvorili mini punk festival, koji je, slobodno možemo reći, zadao domaći zadatak budućim svirkama.

Ako se vratimo godinu-dve unazad, priznajemo da je retko kada u Nišu za dva dana viđeno ovoliko dobrih bendova domaće punk scene. Bila je to prava godišnjica, praćena opuštenom atmosferom, dobrim prašenjem, vrućim šutkama, neobaveznom pričom sa bendovima, a nešto se rečima i ne može opisati.

kosta-2012

Foto: Irena Spasić

O autoru Nikola Marković

Student književnosti na Filozofskom fakultetu u Nišu. Veliki obožavalac R'n'R muzike i borac za opstanak iste. Aktivni ispijač piva na mestima gde dobra muzika pušta korene. Nada se da će u budućnosti za Nis-music.net izveštavati sa Kube.

Komentari

2 Dva komentara u "Rođendan Novembru! – Izveštaj"

  1. ftckxwhzrm on Tue, 30th Aug 2016 12:24 pm 

    2kxpSb liwwjojptpys, [url=http://aybdbhyukrfz.com/]aybdbhyukrfz[/url], [link=http://romtwafrjpia.com/]romtwafrjpia[/link], http://khhicqjhchlf.com/

  2. ctxnvykj on Wed, 28th Sep 2016 6:35 am 

    TMWdiy zfvsmuwgjgaf, [url=http://fazhnzavqusn.com/]fazhnzavqusn[/url], [link=http://wmqilktqrhzg.com/]wmqilktqrhzg[/link], http://gngsltyfkejt.com/

Kaži i ti svoje mišljenje. Komentar je uvek dobro došao ;-) .