Pozitivne muzičke vibracije Niša

Celts strike again!

March 26, 2012 by SSpin  
Filed under Juridicum klub, Koncerti

Nakon prošlonedeljnog koncerta u Beogradu, kojim slave svoj 20. rođendan, tradicionalno u nedelji Svetog Patrika, najpoznatiji srpski bend koji svira tradicionalnu irsku muziku, Orthodox Celts, održao je sinoć fantastičan koncert u klubu Juridicum na Pravnom fakultetu.

Pogledajte više fotografija sa koncerta.

kelti-u-nisu-2012-izvestaj

Već smo navikli na gužvu i manjak ventilacionog prostora u nekadašnjem klubu SKC-a kada prže Pravoslavni Kelti, ali sinoćni nastup bio je po nečemu poseban – po rečima Aleksandra Petrovića, poznatijeg Ace Seltika, frontmena benda, ovo je bio najbolji koncert grupe od samog osnivanja.

Sa zakašnjenjem od oko pola sata, publika je sa ovacijama dočekala izlazak benda na binu i započela koncert refrenom čuvene „Drinking song“, koja je i bila uvodna numera. Nakon nje, bend je, uglavnom mladu gardu koja je bila prisutna u publici, razgalio uz „St. Patrick was a gentleman“ i „Star of the county down“, koja na popularnom sajtu „You tube“ ima najviše pregleda od svih obrada ovog irskog tradicionala.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SnbWs6nzfRU[/youtube]

Usledile su „Foggy dew“, „What’s goin’ on“, „Mick McGuire“, „Nancy whiskey“, „Me, myself and sky“, a pred izvođenje „Green roses“, Aca nam je otkrio tajnu ko je zapravo Hero iz pesme – reč je o Pavlu Orloviću, učesniku Kosovskog boja.  Završnicu su činile „Two faces“, „Rocky road to Dublin“ i, nezaobilazne, „Far away“ i „Irish rover“. Za kraj, na bis, mogli smo da osetimo moć Kelta uz sjajni instrumental „Celts strike again“.

kelti-nis

Nestrpljivo iščekujući sledeći nastup Kelta u Nišu, možemo da saučestvujemo sa svima koji su ostali ispred kluba ili iz nekog drugog razloga nisu uspeli da dođu na koncert.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HQ5ecNwM-Hc[/youtube]


Autor teksta: Ivan Pantić

O autoru SSpin

Komentari

Jedan komentar u "Celts strike again!"

  1. aokysaxxzl on Tue, 30th Aug 2016 1:54 am 

    PVMIAg mnwxpyysmedj, [url=http://gljqoroxqgbh.com/]gljqoroxqgbh[/url], [link=http://afjqjsxdhphv.com/]afjqjsxdhphv[/link], http://xqfgjfesnspa.com/

Kaži i ti svoje mišljenje. Komentar je uvek dobro došao ;-) .