DJ Shiny D

DJ Shiny D

Dusan Filipovic aka Shiny D, jedan je od nosilaca nishke DnB scene.
Opcinjen liquid funk i jump up label-ovima(bingo, hospital, ram records, breakbeat kaos, full cycle), svoju DJ pricu zapocinje pocetkom 2005. i vec pri prvom kontaktu sa publikom daje nagoveshtaj da je nishka scena pojacana za josh jednog dobrog borca. Ubrzo zatim, upoznaje se sa Drumatourgie ekipom (Joshua i Wentor von Schwedenbitter) i jedno vreme saradjuje sa njima. Posle uspeshnih nastupa u skoro svim nishkim underground klubovima i par zapazenih po Srbiji i Makedoniji, osniva sa dj H!-om i dj Kalson-om organizaciju “Moov!” koja se bori za ocuvanje prave underground “rave” kulture i ukljucivanje mladih u proevropske tokove.

Shiny D je takode idejni tvorac i administrator prvog srpskog dnb community-a dnbcentrala (www.dnbcentrala.com ) koji uspeshno radi vec vishe od godinu dana.
Karakterishe ga brzi mix i poigravanje sa raznim zanrovima drum and bass-a, tako da se u njegovim setovima mogu naci stvari pocev od liquid funka, preko njegovog omiljenog jump up-a a u poslednje vreme i neuro funka.