Puls

Bend Puls iz Niša nastao je početkom 2002. god. Stil koji bend gaji je čvrst rock sa primesama hard i heavy-ja. Pesme: “Tvoje ime“, “Lažima te kupujem“, “Glasovi Bogova” bili su hitovi na radio Beogradu 202, a i na mnogim drugim stanicama širom Srbije.
U 2003. god. izlazi kompilacija radio Beograda “202” u izdanju Rock express records-a, na kome su se našli najbolji mladi bendovi Srbije, a svoje mesto na toj kompilaciji dobija i grupa Puls sa pesmom “Tvoje ime“.

Grupa Puls iz Niša
U periodu od avgusta 2002. do novembra 2005. god. u kome bend nastupa aktivno uživo, iza sebe ima oko 60-ak koncerata što samostalnih, što grupnih. Od bitnijih nastupa treba pomenuti učešće na 36. gitarijadi u Zaječaru 2002. god, gde bend osvaja drugo mesto, zatim par nastupa u 2003. god. na kojima svoje učešće uzimaju bendovi iz samog vrha Niškog rock’n’rolla i to: Mama Rock, Gale (Kerber), Najda (ex-Smak, Generacija 5) i mnogi drugi; desetak nastupa na “Hitu 202” (posle Kerbera jedini Niški bend sa više nastupa), koncerti u Beogradu, nastup kao predgrupa bendu Kraljevski Apartman; promocija prvog albuma u holu Ekonomskog fakulteta 2003. gde se okupilo oko 700 ljudi, a gosti su bili: Gale (Kerber), Lotke i Marko (Kraljevski Apartman), itd…

U avgustu 2004. god. bend organizuje veliki grupni koncert u Tvrđavi kod Beograd kapije, gde učestvuje više Niških autorskih bendova i na tom koncertu se okupilo preko 1000 ljudi. Trebalo bi napomenuti i par koncerata sa Galetom iz Kerbera koji su bili veoma dobro posećeni.

2005. bend promoviše album Svetionik, gde se na promocijima pojavljuju velika imena YU scene, a do sada su svirane promocije albuma u više gradova van Niša i to: Vranje, Leskovac, Prokuplje, Pirot, Aleksinac, Knjaževac, Kruševac, itd… (u nekim gradovima je svirano i više puta puta na zahtev organizatora i publike).
23.12.2005. Puls rođendanskim koncertom (3 godine benda), u Niškom domu vojske, pred oko 1100 ljudi dokazuje da je jedan od najvećih Niških rok sastava.

U toku 2007. Puls je, zajedno sa grupom Kontra ritam održao koncerte Tribute to Riblja Čorba u Nišu i Leskovcu i priprema novi album koji bi trebao da izađe Septembra-Oktobra ove godine za RTS.

Bend gotovo od samog početka čine:

  • Vladan Đurić – Đura (vokal)
  • Nebojša Minić – Minke (gitara) od Maja 2003. (prvi gitarista Saša Rašić)
  • Marko Širkovski – Shiki (bas)
  • Desimir Stojimirović – Desko (bubanj)

Svi imaju višegodišnja iskustva svirajući u mnogim bendovima i to: Molitva, Grad, Erotske Čokoladice (ovi bendovi imaju albume), zatim Exit, Hattrick, Hardplay, Pin up, Kana bend i dr.