Pozitivne muzičke vibracije Niša

Tri dive u Nišu!

April 19, 2012 by SSpin  
Filed under Dom Vojske

Tri legendarne pevačice zabavne muzike Gabi Novak, Meri Cetinić i Tereza Kesovija zajednički će pod imenom “DIVE” prirediti publici u Srbiji nezaboravne koncerte 10. maja u Domu vojske u Nišu, 11. maja u Sava centru u Beogradu i 13. maja u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Tri dive iz Hrvatske, tri prepoznatljiva glasa, uz prateći orkestar pod vođstvom džez gitariste Ante Gela, tokom dvočasovnih koncerata izmenjivaće se na pozornici pevajući najveće hitove svojih dugogodišnjih i plodnih karijera.

Koncert “DIVA” u Nišu biće održan u velikoj Sali Doma Vojske u četvrtak, 10.maja sa početkom u 20:30h.

Ulaznice u pretprodaji po ceni od 1.200 dinara za parter i 1.000 dinara za balkon mogu se kupiti u muzičkim radnjama Happy House i Energy music shop, kao i na Biletarnici Doma Vojske.

Ovdašnja publika moći će ponovo da uživa u nastupu Tereze Kesovije, jedine pevačice sa naših prostora koja je uspela da četiri puta rasproda prestižnu dvoranu parisku Olimpiju, čije su izvedbe pesama odavno evergrini – “O nono, dobri moj nono”, “Nauči me”, “Kad se jednom vratiš ti”, “Prijatelji stari gdje ste”…

“Nas tri smo različite, a upravo te različitosti su nam dragocjene”, objašnjava Tereza koje su vrline koncerta “DIVA”, dok njena koleginica Gabi Novak ističe: “Mi smo pune emocija koje samo prenosimo na publiku i ona nam to trostruko vraća”.

Gabi Novak je velika muza i supruga legendarnog Arsena Dedića, ali i sjajna pevačica šlagera i džeza što se može uživo čuti u “Još uvijek”, “Kuća za ptice” i “On me voli na svoj način”. Svoj stil je gradila na popularnom džezu na tragu Doris Day, Peggy Lee i Helen Merrill, a već na početku karijere pedesetih godina u Zagrebu imala je priliku da zapeva na sešnu sa velikim Lujom (Louis) Armstrongom.

More”, “Ti si moj san”, “Gdje god da pođeš”, “Samo simpatija” i “U prolazu”, samo su neki od naslova pesma po kojima se prepoznaje Meri Cetinić, Korčulanka koja je u svom toplom glasu, sugestivnom, dopadljivom i ugodnom uvu, uspela da spoji šlagere, pop i davnašnje uticaje Janis Joplin, Carol King i Roberte Flack.

O autoru SSpin

Komentari

3 Dva komentara u "Tri dive u Nišu!"

  1. Snoop on Fri, 20th Apr 2012 7:04 am 

    Odlicno, konacno Tereza medju Nislijama!

  2. mveglzxlcps on Sun, 4th Sep 2016 5:47 am 

    ZphXct caavqgqwaxlj, [url=http://liornvywsdtb.com/]liornvywsdtb[/url], [link=http://ddadelkttyzh.com/]ddadelkttyzh[/link], http://erbdxevfbtdi.com/

  3. wgzmxscrynr on Wed, 14th Sep 2016 6:06 am 

    6MYwdq hzntrgkoenyo, [url=http://yfwasdxlcfay.com/]yfwasdxlcfay[/url], [link=http://mjjspnympbrz.com/]mjjspnympbrz[/link], http://jjqxarzmrgux.com/

Kaži i ti svoje mišljenje. Komentar je uvek dobro došao ;-) .